Gegratineerde Asperges

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden (2-3cm) eraf. Kook de asperges in 20-30 minuten gaar in ruim kokend water met wat zout en een snufje suiker. Verwarm de gril intussen op de hoogste stand. Maak de saus: smelt de boter in en steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg 100 gram van de kaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Neem de asperges uit de pan enlaat ze goed uitlekken op en dubbelgevouwen servet. Leg de asperges op en schaal, schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal onder de hete grill en laat de kaassaus in circa 5 minuten lichtbruin worden. Garneer met kervel of peterselie. Lekker bij kip- of kalkoenfilet of varkensfricandeau en gebakken krieltjes!

Gegratineerde Asperges is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept