Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden (2-3cm) eraf. Kook de asperges in 20-30 minuten gaar in ruim kokend water met wat zout en een snufje suiker. Verwarm de gril intussen op de hoogste stand. Maak de saus: smelt de boter in en steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken. Voeg 100 gram van de kaas toe aan de saus en laat hem al roerende smelten. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Neem de asperges uit de pan enlaat ze goed uitlekken op en dubbelgevouwen servet. Leg de asperges op en schaal, schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de schaal onder de hete grill en laat de kaassaus in circa 5 minuten lichtbruin worden. Garneer met kervel of peterselie. Lekker bij kip- of kalkoenfilet of varkensfricandeau en gebakken krieltjes!
Gegratineerde Asperges is een recept van Smulweb.nl