Verhit een flinke scheut olijfolie in een snelkookpan en voeg de klein gesneden gepeperde vleesblokjes toe, schroei ze al roerende snel dicht, voeg de gesnipperde ui en het uitgeperste teentje knolook toe, even al roerende bakken en voeg tomatensap, tomatenpuree en laurierblad toe, strooi er zout, oregano en thijm over en een snufje suiker. Sluit de pan en laat het een 1/2 uur onder druk. Kook intussen een pan met ruim water en zout en voeg als het kookt de pasta toe en kook de pasta beetgaar. Afgieten en afspoelen met koud water. Als ook het vlees klaar is even controleren of er nog voldoende saus overgebleven is, is het teveel ingekookt dan nog wat tomatensaus toevoegen, het geheel moet smeuig zijn.. Helft van de pasta storten in een hoge ovenschaal, de vleesmassa hierover storten, wat kaas erover strooien en het laatste gedeelte van de pasta erover storten, (pasta, vleessaus en een deel van de geraspte kaas door elkaar mengen kan ook) bedekken met de kaas, hier en daar een klontje boter erop. De schaal met deksel of aluminium folie afdekken en in een matig hete oven 175o in 15 - 20 minuten afbakken.