Rendang

6
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De kruiden mogen gewoon uit een potje komen deze keer. Door het lange bakken, wijkt de smaak niet af t.o.v. het gebruik van verse kruiden. Vlees in de wadjan/pan; olie, kruiden en sambal erbij en even door elkaar roeren. Pan op het vuur: 15 minuten op half groot vuur tot het goed borrelt en het vlees bruin is. Af en toe doorroeren. Blik kokosmelk toevoegen. als alles weer goed borrelt dan de gebrande kokos toevoegen. Als alles opnieuw goed borrelt, dan het vuur wat lager zetten (niet helemaal op klein). Even proeven of er nog wat bij moet. Op half vuur gaar laten bakken. Als de saus wat dikker wordt, dan op klein zetten. Voorkom dat het aanbrandt, dus regelmatig doorroeren (op het laatst wel elke 5 minuten!). Als de rendang gaar is het kleine blokje frituurvet toevoegen en nog een kwartiertje laten bakken.

Rendang is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept