Maak een gladde massa van de stukjes ui, gemberpoeder , saffraanpoeder, knoflook, zout en olijfolie. Roer er 3 dl water door. Verwarm dit alles in een braadpan met dikke bodem en leg de stukken kip in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kip op een laag vuur gaar worden. Draai regelmatig de stukken kip om zodat ze geheel omgeven worden door de saus. Snijd de pompoen zonder schil in blokjes. Bak deze in hete olijfolie tot ze zacht zijn . Neem de pompoen dan van het vuur en wrijf de groente door een draaizeef . Breng de pompoen op smaak met kaneel en suiker. Het is de bedoeling dat de pompoen zoet van smaak wordt. Houd de pompoen purree warm en roer regelmatig om aanzetten te voorkomen.Geef de pompoenpuree bij de gestoofde kip zoals er ook aardappelpurree bij kip wordt gegeten.De pompoenpurree kan ook aangelegd worden met het kookvocht van de kip en als saus over de kip worden geserveerd.