Kersen-kaas Strudel

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een bakplaat in met de gesmolten boter. Meng ricotta, schil, suiker, broodkruim en amandelen in een kom, voeg de eieren toe en meng alles goed.Laat de kersen uitlekken en bewaar de helft van het sap. Meng in een pan de maizena door het bewaarde kersensap. Roer het mengsel op laag vuur tot het kookt en dik wordt. laat het iets afkoelen. Leg de vellen fillodeeg op elkaar en breng tussen 2 vellen steeds gemolten boter en wat broodkruim aan. Maak een groot vierkant door het tweede vel halverwege het eerste te leggen. Wissel de lagen af, bestrijk ze met gesmolten boter en broodkruim. Leg het ricottamengsel op een kant van het deeg. Maak er een rol van en bedek die met kersen en de koude siroop. Rol het deeg om de ricottavulling en vouw de randen bij het rollen naar binnen. Eindig met een deegrand onder. Bak de rol op de bakplaat in 35-40 minuten goudbruin.

Kersen-kaas Strudel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Apfelstrudel
45 min Gebak
Bekijk recept
Zuurkoolstrudel met rookworst en ananas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige spinaziestrudel met kip
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept