Vet een bakplaat in met de gesmolten boter. Meng ricotta, schil, suiker, broodkruim en amandelen in een kom, voeg de eieren toe en meng alles goed.Laat de kersen uitlekken en bewaar de helft van het sap. Meng in een pan de maizena door het bewaarde kersensap. Roer het mengsel op laag vuur tot het kookt en dik wordt. laat het iets afkoelen. Leg de vellen fillodeeg op elkaar en breng tussen 2 vellen steeds gemolten boter en wat broodkruim aan. Maak een groot vierkant door het tweede vel halverwege het eerste te leggen. Wissel de lagen af, bestrijk ze met gesmolten boter en broodkruim. Leg het ricottamengsel op een kant van het deeg. Maak er een rol van en bedek die met kersen en de koude siroop. Rol het deeg om de ricottavulling en vouw de randen bij het rollen naar binnen. Eindig met een deegrand onder. Bak de rol op de bakplaat in 35-40 minuten goudbruin.