Sachertorte.

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1Smelt de boter en roer samen met het griessuiker tot een roomachtig geheel.
  • 2Smelt de chocolade au bain-marie en laat al roerend afkoelen. Roer de chocolade samen met de boter schuimig.
  • 3Scheidt de dooiers van de eiwitten en voeg de dooiers geleidelijk aan de chocolade toe. Klop krachtig.
  • 4Klop het eiwit stijf en roer er de bloemsuiker onder. Overgiet hiermee de chocoldecreme.
  • 5Zeef bloem en bakpoeder op het eiwit en meng alles.
  • 6Bekleed een springvorm met aluminiumfolie en stort het deeg erin. Bak gaar. Laat even afkoelen en ontvorm.
  • 7Roer de abrikozenconfituur op een klein vuurtje glad en bestrijk er het gebak mee. Laat even rusten.
  • 8Overgiet het gebak met chocoladeglazuur. Schrijf met suikerglazuur ′Sacher′ op de taart.

Sachertorte. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sachertorte
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertorte
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Weense Sachertorte
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertorte van Bertha
0 min
Bekijk recept

Sachertorte
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sachertorte
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Weense Sachertorte
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Sachertorte van Bertha
0 min
Bekijk recept