Kabeljauw In De Oven

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de visfilet en dep droog.
  • 2 Maak de paprika’s schoon, pel ze, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pel de tomaten, snijd in twee, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in dikke plakken. Snijd de uien in ringen. Hak de koriander en de peterselie grof (houd enkele takjes koriander apart voor de garnering).
  • 3 Olie een vuurvaste schotel in met olijfolie. Leg op de bodem een laag uiringen, schik daarop het stuk vis en besprenkel met de azijn en wat olijfolie. Dek toe met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Overgiet het gerecht met de witte wijn, besprenkel met nog wat olijfolie en plaats 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • 4 Schik de vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal. Roer het bakvocht om met de tomatenpuree, laat even inkoken, breng op smaak met peper en zout en giet over de vis. Garneer met de resterende takjes koriander. Serveer met gekookte aardappelen.

Kabeljauw In De Oven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept