2 Maak de paprika’s schoon, pel ze, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes, snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pel de tomaten, snijd in twee, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in dikke plakken. Snijd de uien in ringen. Hak de koriander en de peterselie grof (houd enkele takjes koriander apart voor de garnering).
3 Olie een vuurvaste schotel in met olijfolie. Leg op de bodem een laag uiringen, schik daarop het stuk vis en besprenkel met de azijn en wat olijfolie. Dek toe met de stukken paprika, de tomaten, de peterselie, de koriander en de resterende uiringen. Overgiet het gerecht met de witte wijn, besprenkel met nog wat olijfolie en plaats 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
4 Schik de vis en groenten in een diepe voorverwarmde serveerschaal. Roer het bakvocht om met de tomatenpuree, laat even inkoken, breng op smaak met peper en zout en giet over de vis. Garneer met de resterende takjes koriander. Serveer met gekookte aardappelen.