- Maak er van 2 blokjes en rasp er een.
- Houd de geraspte biet apart.
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Snijd de verse knoflook in 4 stukken en maal hem fijn met de staafmixer.
- Verhit in een soeppan de olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
- Schenk er het flesje maggi basissoep bij.
- Vul dit aan met 5 flessen water en roer het goed door elkaar.
- snijd de vleestomaten in stukken en voeg deze erbij met de soepgroenten en roer dit ook er goed doorheen.
- Hang er het kruidenbuiltje in (maar je kan ook het kruidenbuiltje open knippen en de kruiden er gewoon bij doen) en sluit de pan.
- Laat dit 20 minuten zacht koken.
- Snijd het vlees in reepjes.
- Knijp de halve citroen boven de soep uit en roer het er door heen.
- Maak het op smaak met peper en evt sambal.
- Neem de pan van het vuur en gooi het kruidenbuiltje weg en pureer met een staafmixer de soep.
- Zet de pan terug op het vuur en roer er de reepjes varkensfilet doorheen.
- Laat het 20 minuten pruttelen.
- Warm de geraspte biet en tauge kort mee.(paar minuten) - De tauge is het lekkerst als hij knapperig blijft."},"recipeYield":"4 "}