1 Verwarm de oven voor (200?C/gas 6/hete lucht 180?C). Doe de bloem in een grote kom met de saffraan en wat peper en zout en meng door elkaar. Doop de kipfilets in het bloemmengsel en schud het overtollige bloem eraf.
2 Verwarm de olijfolie in een grote braadslee met dikke bodem en bak hierin de kip rondom goed aan. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip krokant en goudbruin is. Verwijder het folie en zet nog 5 minuten terug in de oven.
3 Kook intussen de aardappels 15 minuten in een grote pan tot ze zacht zijn, giet af, doe terug in de pan en prak tot puree. Zet de pan terug op een lage warmtebron, breng op smaak met peper en zout en roer de melk en taleggio erdoor. Blijf constant roeren totdat de kaas gesmolten is en een gladde, romige textuur is ontstaan.
4 Zet, wanneer de kip gaar is, de braadslee terug op het fornuis en voeg de grappa en druiven toe. Warm het geheel door, neem van de warmtebron en flambeer.Zet, wanneer de vlammen gedoofd zijn, terug op het fornuis en laat nog 30 seconden zachtjes koken.
5 Schep in het midden van ieder bord 3-4 el puree en leg hier een kipfilet op. Schep hierover wat druiven en kooksappen.
Geroosterde Kip Met Grappa is een recept van Smulweb.nl