Geroosterde Kip Met Grappa

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor (200?C/gas 6/hete lucht 180?C). Doe de bloem in een grote kom met de saffraan en wat peper en zout en meng door elkaar. Doop de kipfilets in het bloemmengsel en schud het overtollige bloem eraf.
  • 2 Verwarm de olijfolie in een grote braadslee met dikke bodem en bak hierin de kip rondom goed aan. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip krokant en goudbruin is. Verwijder het folie en zet nog 5 minuten terug in de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels 15 minuten in een grote pan tot ze zacht zijn, giet af, doe terug in de pan en prak tot puree. Zet de pan terug op een lage warmtebron, breng op smaak met peper en zout en roer de melk en taleggio erdoor. Blijf constant roeren totdat de kaas gesmolten is en een gladde, romige textuur is ontstaan.
  • 4 Zet, wanneer de kip gaar is, de braadslee terug op het fornuis en voeg de grappa en druiven toe. Warm het geheel door, neem van de warmtebron en flambeer.Zet, wanneer de vlammen gedoofd zijn, terug op het fornuis en laat nog 30 seconden zachtjes koken.
  • 5 Schep in het midden van ieder bord 3-4 el puree en leg hier een kipfilet op. Schep hierover wat druiven en kooksappen.

Geroosterde Kip Met Grappa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsvlees met lavendelaroma
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met frambozen, amandelen en mascarpone
Lunchgerecht
Bekijk recept
Exotische vruchten in lekker sap met exotische sorbet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept