Breng 1.5-2liter water met halve eetl.zout aan de kook.Prik de kruidnagel in de halve ui en doe dat met het laurierblad en de peterseliestelen in de pan.Laat daarin voorzichtig de gehaktballetjes zakken.Laat het water langzaam aan de kook komen en in de pan zonder deksel 20 min. heel zacht koken tot de gehaktballetjes gaan drijven.Smelt kort voor de balletjes gaar zijn de boter in een steelpan.Voeg de bloem toe en roer er een glade roux van.Laat deze op een lage warmtebron heet worden.Schep de balletjes uit de pan en houd ze warm .Zeef van het kooknat 4 deciliter en giet dat onder goed klopen bij de roux.Klop tot een goed glad gebonden saus ontstaat en voeg het citroensap toe.Klop de eidooier los met de room en klop het mengels door de saus.Voeg daaraan naar smaak peper,zout en worcestersaus toe.
Florentijnse Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl