Scaloppina

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schitzeltjes bestrooien met zout en peper.Door de bloem halen en overtollige bloem van het vlees kloppen.In grote koekenpan helft van de boter/magarine verhitte en het vlees aan beide kanten bruin bakken.Vlees uit pan nemen en warmhouden in alu folie.In de achtergebleven boter sjalot ca. 1 min. op middelhoog vuur aanfruiten.Vervolgens wijn en marsala toevoegen en op een hoog vuur tot eenderde deel laten inkoken Fond toevoegen en geheel op hoog vuur tot de helft in laten koken Intussen rest van de boter in blokjes snijden.Op laag vuur een voor een de blokjes in de saus oplossen,zodat de saus licht gaat binden.Eventueel meer marsala en zout naar smaak toevoegen.Vervolgens schnitzels in saus leggen en enkele min. tegen de kook aan laten sudderen.

Scaloppina is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker