In pan ruim water met beetje zout en olie aan de kook brengen, tagliatelle in ca. 8 minuten beetgaar koken. Intussen zalm in mooie stukjes verdelen. Limoen onder koud stromend water schoonboenen en met scherp mesje helft van schil dun afsnijden. Schil in heel dunne reepjes snijden. Limoen halveren, helft in dunne plakjes snijden. Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. In steelpan 1 eetlepel boter smelten. Prei hierin ca. 1 minuut zachtjes bakken. Wijn en limoenschil toevoegen en ca. 3 minuten op halfhoog vuur iets laten inkoken. Tagliatelle in vergiet laten uitlekken. Creme fraiche en kappertjes door wijn roeren en ca. 1 minuut verwarmen. Saus op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels limoensap. Van vuur af rest van boter in gedeelten door saus roeren.
Tagliatelle Met Zalm En Kappertjes is een recept van Smulweb.nl