Zabaione

4
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vermeng de 5 eierdooiers, het hele ei en 2 eetlepels suiker in het bovenste gedeelte van een dubbelkoker boven zachtjes kokend water of in een middelmatig grote hittebestendige glazen kom in een ondiepe pan nauwelijks kokend water. Klop het mengsel met een garde of een handmixer tot het lichtgeel en schuimig is. Voeg dan geleidelijk de Marsala toe en ga door met kloppen tot de zabaione dik genoeg wordt om vorm te houden aan een lepel. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Lepel de zabaione in afzonderlijke dessertcoupes, compoteglazen of glazen op een hoge voet en serveer het.

Zabaione is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zabaione
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione Freddo Met Champagne
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione Con Fiche
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zabaione
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Zabaione
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione Freddo Met Champagne
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Zabaione Con Fiche
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zabaione
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept