Gebraden Lamsbout

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe een deel van de rozemarijn, geplette lookteentjes, peper en zout in de bout. Verhit de olijfolie in een braadslee en kleur de bout rondom rond. De de rest van de rozemarijn, look, peper en zout erbij, overgiet met de witte wijn en zet in een voorverwarmde oven op 220?. Verlaag na 25 minuten de temperatuur tot 190? en laat nog 45 minuten braden. Besprenkel regelmatig met het braadvocht. Haal uit de oven en laat 15 minuten rusten. Werk het braadvocht op met enkele stukjes boter.

Gebraden Lamsbout is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept