Verwarm de oven voor op 210 ?C (T?7). Smeer het gebraad in met peper en zout en zet het in de oven. Tijdens de 30 min braadtijd overgiet u het vlees met de bouillon ( op basis van 2 dl water en het halve bouillon-blokje ). Fruit intussen de fijngesnipperde ui zachtjes in een pan met 2 soeplepels olijfolie. Tegelijkertijd laat u de spekblokjes zonder vet bakken in een pan met antikleeflaag. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken. Voeg de spekjes bij de uien. Doe de tomaten er eveneens bij nadat u ze geschild hebt, ontpit en in blokjes gesneden. Voeg het tomatenconcentraat toe, het geplette teentje knoflook, de oregano en enkele druppels Worcestersaus. Laat zachtjes sudderen. Haal het gebraad uit de oven en laat het even op een grill rusten. Voeg de fijngehakte peterselie aan de saus toe en breng op smaak. Wees wel voorzichtig met het zoutgehalte van het spek. Snijd het gebraad in dunne plakken; dien op met de saus en verse deegwaren.