1 Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de olie toe.
2 Splits de eieren en roer de eierdooiers met 1/2 deciliter melk door de bloem. Verdun het beslag met de rest van de melk. Laat dat afgedekt in de koelkast rusten.
3 Was de vis, inktvis, garnalen en mosselen en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vis eventueel met wat zout en besprenkel de vis met wat citroensap.
4 Klop het eiwit stijf.
5 Verhit de olie of het vet tot 185 C
6 Snijd de visfilets in stukken. Spatel het eiwit door het beslag.
7 Haal de stukken visjes, mosselen, garnalen, inktvis en dergelijke door het beslag en bak ze met kleine porties tegelijk bruin en gaar in ongeveer 3 minuten. Bak de mosselen en de garnalen wat korter.
8 Laat de "fritto misto" op keukenpapier uitlekken.
9 Leg op de serveerschotel blaadjes sla en leg de "fritto Misto" erop en garneer het geheel met parten citroen en toefjes peterselie.
Fritto Misto Di Pesce is een recept van Smulweb.nl
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)