Verhit de boter in een pan en bak de sjalot ca. 3 min. Voeg de paddestoelen toe en bak ze ca. 5 min. Strooi de bloem er over. Bak het mengsel al roerend nog ca. 2 min. Doe de helft van de creme fraiche erbij en laat het ca. 2 min. koken. Roer er de basilicum door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel 2 el saus over de bodem van de ovenschaal. Leg een laag lasagnevellen in de schaal. Doe een deel van de paddestoelenvulling erop en leg hier een tweede laag lasagnevellen op. Herhaal het tot alle ingredienten gebruikt zijn en de laatste laag uit lasagnevellen bestaat. Roer slagroom, de rest van de creme fraiche, de kaas, zout en peper door elkaar en schenk dit over de lasagne. Bak de lasagneschotel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
Gegratineerde Paddestoelenlasagne is een recept van Smulweb.nl