Italiaanse Chocolade-Perentaart

8
20-30 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Wrijf de boter door de bloem. Zeef de cacao erover, voeg suiker toe en voldoende van het ei om een soepel mengsel te krijgen. Kneed het deeg licht, wikkel het in vetvrij papier en leg het twintig minuten in de koelkast.
- Bekleed een taartvorm van 20cm doorsnee met het deeg. Verdeel de marmelade over de bodem. Leg de peren naast elkaar erop.
- Smelt de chocolade met de boter in een pannetje op laag vuur. Laat afkoelen.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig lichtgeel mengsel. Spatel het chocolademengsel erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel die door het chocolademengsel.
- Schenk dit mengsel over de peren en bak de taart 30 minuten in de oven en serveer.

Italiaanse Chocolade-Perentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept