Panforte (notenhoningkoek)

5
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 C. Meng de amandelen met de hazelnoten en de sinaasappelschil. Zeef de bloem, cacao, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en peper en roer dit door het notenmengsel. Zet een glas ijskoud water klaar. Verwarm de suiker met de honing en de boter op een zacht vuur in een pan met dikke bodem, tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en kook het mengsel nog 3-4 minuten totdat u hiervan een zacht balletje kunt vormen als u 1 theelepel in het glas water laat vallen (de siroop is dan 116 C op de suikerthermometer). Schenk nu de siroop direct bij het notenmengsel en roer alles snel door elkaar. Druk het mengsel met de vingers in een met bakpapier beklede vorm van circa 20x20 cm en strijk de bovenkant glad. Bak de panforte 40 minuten in het midden van de oven. Laat hem een halfuur afkoelen, keer hem dan op een rooster en verwijder het papier aan de onderkant. Laat de panforte verder afkoelen en bestuif hem voor serveren met poedersuiker. Serveer hem in stukjes van circa 4x4 cm.
Voorbereiding
stijd circa 60 minuten oventijd meegerekend.

Panforte (notenhoningkoek) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Panforte met chocolade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Unlimited Delicious Chocoladesoep
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Panforte
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Panforte
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept