De vulling: Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Verhit de boter in een koekepan met antiaanbaklaag en bak de pijnboompitten goudbruin.Schep ze met een schuimspaan uit de pan.Bak in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook 3 minuten.Voeg het gehakt toe en roerbak het op hoog vuur rul en bruin.Schep het daarna in een kom (met de schuimspaan). Verwijder de dikke steeltjes van de basilicum en snipper de blaadjes fijn. Meng de basilicum, peterselie en pijnboompitten door het gehaktmengsel. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bakvorm. Prik er met een vork enkele gaatjes in en strooi de kaas erover.Klop de eieren los met de pesto en roer de slagroom erdoor.Verdeel het gehaktmengsel over de deegbodem, schenk het roommengsel eroveren bestrooi het geheel met kaas. Bak de taart, 1 richel onder het midden van de oven in ong 40 minuten goudbruin en gaar.(200 graden).
Gehakttaart Met Basilicum is een recept van Smulweb.nl