Ca. 5 el. lauwwarm water in kommetje schenken en gist en suiker hierin onder roeren oplossen (gedroogde gist volgens gebruiksaanwijzing toevoegen). Bloem en zout in kom mengen. In midden van bloemmengsel kuiltje maken en gistmengsel, 1? el. olie en nog 1? dl. lauwwarm water hierin schenken. Mengsel met hand of met kneedhaken van mixer tot samenhangend deeg kneden. Deeg uit kom nemen en op met bloem bestoven werkvlak nog 1-15 minuten stevig doorkneden. Duw deeg steeds met handpalm van voren naar achteren. Deeg tot bal vormen, deegbal met olie bestrijken en in kom leggen. Kom afdekken met vochtige doek of plasticfolie en deeg op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. OVen voorverwarmen op 240 graden. Deeg weer doorkneden en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ca. 1 cm. dik. Brood op bakplaat leggen en met pesto bestrijken. Gedroogde tomaten, olijven, en rozemarijn over brood verdelen en vulling met deegroller iets in deeg drukken. Brood met olijfolie bestrijken en met grof zeezout bestrooien. Focaccia in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en krokant bakken. Brood warm serveren of op rooster laten afkoelen.
Focaccia Met Gedroogde Tomaten, Olijven En Rozemarijn is een recept van Smulweb.nl