Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de kippenpoten toe en bak ongeveer 5 min. aan elke kant. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Zet het vuur laag, doe het spek, de ui en de kruiden in de pan en roer goed. Bak ze 5 min. zachtjes, onder voortdurend roeren. Voeg alle groenten toe, behalve de doperwten, en bak nog 5-7 minuten onder regelmatig roeren. Doe de kippenpoten weer in de pan, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat ze 35-40 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Haal de kippenpoten met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een snijplank. Roer de doperwten en de pasta door de soep en breng weer aan de kook. Laat zachtjes koken onder veelvuldig roeren tot de pasta al dente is. Verwijder intussen het vel van de kip, haal het vlees van de botten en snijd het in blokjes van 1 cm. Doe het vlees weer in de pan en verwarm het. Breng de soep op smaak. Dien op in voorverwarmde soepkommen; strooi er parmezaanse kaas over en garneer met een of twee basilicumblaadjes.