Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Pureer ca. de helft van de bonen met 2 dl water met een staafmixer of in een foodprocessor. Snijd de bacon in kleine stukjes. Snipper de gepelde ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snipper de uitgelekte gedroogde tomaten fijn. Meng de verse en gedroogde tomaat. Verhit de olie in een pan en bak de bacon, ui en bleekselderij zachtjes ca. 3 minuten; roer af en toe. Voeg de bonenpuree, de hele bonen, de salie en ? liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes ca. 15 minuten koken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bonensoep Met Bacon En Tomaat is een recept van Smulweb.nl