Ouderwetse Rodekool

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit olijfolie in een grote, hoge pan en bak daarin de uien. Zet het vuur zacht, strooi er 5 el basterdsuiker over, laat licht carameliseren en blus af met de balsamicoazijn. Voeg de rode kool toe en roer het mengsel goed door elkaar. Voeg de sinaasappelsap, wijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en laat op een matig vuur garen. Proef of de zoetzuur-verhouding goed is en voeg wat zout toe. Voeg als de rode kool te droog wordt eventueel nog wat wijn toe.

Ouderwetse Rodekool is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salomon Engelsmans stap-voor-stap paella
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ouderwetse kropsla
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ouderwetse Erwtensoep...
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Ouderwetse ossestaart
0 min
Bekijk recept