Ovenschotel Met Gehakt, Puree En Doperwten

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels met zout in ca. 25 minuten gaar. Kook ondertussen de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • 2 Verhit in een koekenpan 25 g boter en fruit hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in ca. 8 minuten rul en gaar. Giet de doperwtjes af, schep deze door het gehaktmengsel en breng het op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175?C. Giet de aardappels af, stamp de aardappels fijn. Verhit in een steelpan de melk met 50 g boter en roer dit door de aardappels. Roer het ei door de aardappels en breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het gehaktmengsel op de bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met kaas en plaats de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven.
  • 4 Neem de ovenschotel uit de oven en verdeel het gerecht over 4 borden.

Ovenschotel Met Gehakt, Puree En Doperwten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept