Appeltaart Met Bitterkoekjes

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, ei, boter en kaneel in een kom en kneed het mengsel snel tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1,5 uur in de koelkast rusten. Laat de verkruimelde bitterkoekjes ca. 30 min. weken in de apfelkorn. Schil de appels, snijd ze in blokjes en meng met de basterdsuiker, kaneel en citroensap. Roer ook het bitterkoekjesmengsel erdoor.[Verwarm de oven voor op 200?C. Rol 3/4 deel van het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een cirkel van ca. 30 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg en strooi het paneermeel op de deegbodem. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol de rest van het deeg uit tot lange dunne repen en leg die repen als een raster op de vulling. Klop het ei los met de melk en bestrijk het deegraster en de deegrand hiermee. Bak de taart in 60-70 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

Appeltaart Met Bitterkoekjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Soestaartjes met framboos
15 min-
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Fruityoghurt met bitterkoekjes
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept