Ei loskloppen. Boven kom zeven: bloem, basterdsuiker en zout.Met 2 messen boter door bloem snijden tot erwtjesgrootte. Helft van ei toevoegen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. 15 min. wegzetten in koelkast. In zeef krenten en rozijnen wassen. In kommetje doen samen met rum. In zeef tutti-frutti wassen. In pan doen met 5 eetl. water en op zacht vuur /- 15 min. wellen. Afgieten. Pruimen ontpitten. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. In andere kom doen: rozijnen, krenten, tutti-frutti en appel. Bestrooien met vanillesuiker en kaneel. Door elkaar scheppen. Springvorm invetten. 3/4 deel van het deeg in vorm uitdrukken met opstaande rand. Appelmengsel erin. Rest van het deeg met deegroller uitrollen. In reepje snijden en dit kruislings over de vulling leggen. Deeg met rest van het ei bestrijken. In midden van de oven in /- 1 uur gaar en goudbruin bakken.
Appeltaart Met Tutti-frutti is een recept van Smulweb.nl