Hollandse Erwtensoep

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe 2 liter koud water in de pan. voeg er gelijk de spliterwten,karbonades,het laurierblaadje en een halve eetlepel zout aan toe. Breng het geheel aan de kook(schep het schuim eraf) Laat de soep met een deksel op de pan ca.1uur zachtjes koken. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekepan uit en voeg op het laatst de uisnippers toe. Neem na een uur het vlees uit de pan en laat het iets afkoelen. Haal het vlees van de botten en snij het in kleine stukjes. Voeg nu alles bij de soep(spek,ui,blokjes selderij,prei en vlees)en laat hem nog ca. 30 min.zachtjes afgedekt doorkoken. Let op!!! de blokjes selderij moeten zacht zijn anders nog even doorkoken. Roer de soep nu goed door zodat het een gebonden geheel wordt. breng de soep nog verder op smaak met zout en peper en leg de rookworst erin. Laat de soep nu nog 10 min. zachtjes koken voor de worst en haal de worst eruit en snijd hem in plakjes hierna roeren we hem weer door de soep en klaar is de soep.

Hollandse Erwtensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept