Voorbereiding van de vulling: Maak de champignons schoon en hak ze grof. Pel en snipper de ui. Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook er boven uit. Voeg de champignons toe en bak die ongeveer 3 minuten mee. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen. Knip de blaadjes van de selderij en peterselie fijn. Klop in een kom het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel. Vul de kalkoen hiermee.Verwijder de zakjes uit de buikholte van kalkoen en bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper. Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op. Verwarm de oven voor op 200?C. Smelt de boter in een steelpan, schenk een beetje boter in een braadslede, leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek of bacon. Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen in ongeveer 90 minuten in het midden van de oven. Bedruip de kalkoen regelmatig met braadvet. Verwijder de bacon of ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Neem de kalkoen uit de oven en serveer dit met groenten en kastanjepuree.
Kalkoen Voor Thanksgiving is een recept van Smulweb.nl