Het water met de gewassen groenten, de tuinkruiden (iets achterhouden voor de garnering) en zout aan de kook brengen in een ruime pan.De pruimen en de eieren wassen. De eieren inprikken. Samen zachtjes 10 minuten laten koken in ruim water. Dan afgieten. Vervolgens de pruimen weer in de pan doen met een plakje citroen en net onder water zachtjes verder laten koken. De eieren laten schrikken, pellen en halveren.De kip ontdoen van binnenvet en goed wassen in water met een flinke scheut azijn. Afdrogen en inwrijven met komijn en kurkuma. In de pan met groenten leggen en een halfuur zacht laten koken.De amandelen in een braadpannetje (liefst met anti-aanbakbodem) licht bakken in de boter. Uit de pan nemen.De gekookte kip laten uitlekken op een zeef. Met een theedoek droogdeppen. De fijngewreven saffraan in de braadpan strooien en lichtbruin laten worden in de boter. De kip bestrooien met kruiderij en zout. Rondom goudbruin bakken (keren met een houten lepel). De pruimen erbij leggen en nog een halfuur zachtjes laten smoren onder een deksel. Het laatste kwartier met de pruimen en de gehalveerde eieren erbij.Intussen de soep (sjorba) maken. De kippenbouillon met de groenten zeven. 1/2 dl voor de saus bewaren. De kruiden wegdoen. Prei en wortel kleinsnijden en met de tomatenpuree terugdoen in de bouillon. Daarin de macaroni koken.De kip op een schotel schikken, de pruimen en de halve eieren eromheen, de amandelen erover. De jus afmaken met de apart gehouden bouillon. Over de kip lepelen. Versieren met het bewaarde groen (liefst koriander).
Marokko: Gouden Kip Met Eieren is een recept van Smulweb.nl