Lamsbout In Yoghurt Met Kerrie

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij het vlees van het bot, gebruik kleine stukken bot voor bouillon en vet saus(zie lamsbout 1). Snij het vlees in grove dobbelstenen (3 a 4 cm). In een braadpan met olie beetje voor beetje snel bruinbakken. Per portie weer uit pan halen, afdruipvocht bewaren. Snij een grote ui en een halve rode paprika in stukken. Snij twee a drie knoflook tenen heel fijn. Snij de andere helft van de paprika in kleine stukken (ca. 5 mm) en hou dit apart. Fruit de ui, paprika (de eerste helft) en de knoflook in de olie (vlees is er uit) tot de ui glazig is. Doe het vlees met afdruipnat er bij en zet het vuur laag. Doe ook de grote stukken bot erbij (hoeft niet, geeft meer lamssmaak). Het volgende doe je terwijl het vlees bakt: doe in een aparte schaal ca. 400 a 500 ml yoghurt. Een eetlepel bloem, een a twee volle eetlepels kerrie, een theelepel koriander, een halve theelepel kwarwijzaad (hoeft niet perse) en peper en zout naar smaak. Doe er ook nog de helft van een fijngesneden klein bosje peterselie bij. Klopt dit goed door elkaar met een klopper, er mogen geen klontjes zijn. Verwarm dit mengsel heel voorzichtig tot het zo′n 60 graden heeft. Ik doe het in de magnetron, maar het moet ook op een klein vuur lukken, dan wel continu roeren natuurlijk. Doe het yoghurtmengsel al roerende bij het warme vlees in de braadpan en warm dit al roerende tot het begint te pruttelen. Zet op een laag vuurtje en laat het een uur of twee stoven. Roer af en toe eens goed door en haal met de pollepel dan ook eventueel aangekoekt spul van de bodem. Laat het deksel op de pan. Doe er ook af en toe onder goed roeren een beetje heet water bij, anders dikt het teveel in. Neem de botten uit de pan. Doe het vuur uit, roer er ca. 50 ml zure room of creme fraiche door, alsmede de tweede helft fijngesneden paprika. Strooi er de andere helft van het peterselie- bosje over.

Lamsbout In Yoghurt Met Kerrie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept