Rendang Pedis

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe alles over in een fijne zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht (santen) uit. Snij het vlees in grove dobbelstenen. Bestrooi het met zout. Snipper de uien ragfijn. Pers de knoflookteentjes uit. Breng de santen aan de kook. Roer de uien, knoflook, sambal oelek, djahé, serehpoeder, laos, ketoembar en koenjit erdoor. Wacht tot alles opnieuw aan de kook is gekomen. Doe er dan het vlees bij en wacht opnieuw tot de santen kookt. Temper de warmtebron. Leg een deksel op de pan en laat het vlees zachtjes gaar koken in 1-1,5 uur. Neem een kwartier voor het einde van de kooktijd het deksel van de pan opdat tenminste 1/3 deel van het vocht kan verdampen. Dien het vlees op in een voorverwarmde schaal.

Rendang Pedis is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse andijviestamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinesekoolrolletjes met gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté met sambalboontjes en katjang pedis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gewokte hoisinvarkenshaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendangpasteitjes
2uur- Bijgerecht
Bekijk recept