Chinese Loempia

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de varkensreepjes in de wok met ruim zonnebloemolie.Schep ze uit de wok met een schuimspaan en laat het vlees uitlekken op keukenpapier. Laat een beetje olie achter in de wok en fruit de gember en knoflook. Niet te heet want verbrande gember en knoflook gaat bitter smaken. Hierna roerbak je de geraspte wortel, Bamboescheuten en tauge mee met de gember en knoflook. Ondertussen snijd u de gewelde paddestoelen heel fijn en voegt dit toe aan de rest in de wok. Daarna voegt u een scheutje rijstewijn of sherry toe en ook wat sesamolie (een paar druppels).Als laatste voegt u de fijngesnede garnalen toe. Laat dit alles heel even garen. Haal de wok van het vuur en ga de inmiddels uitgelekte varkensreepjes fijner snijden. Voeg nu de groenten en vlees bij elkaar en roer dit alles goed door elkaar. De vulling is nu klaar.Laat het nu even afkoelen voor het maken van de uiteindelijke chinese loempia′s. Pak de loempia vellen en haal er 1 vel van af. Op de verpakking van de vellen staat hoe u vulling in een velletje moet rollen. Het dicht maken van de loempia′s kunt u met water doen.

Chinese Loempia is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-ijs met chocoladeloempia
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sesambol gehakt & zoete pannenkoek
10 min
Bekijk recept
Knapperige visloempia's
25 min-
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept