Oosters Stamppotje

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de gember, knoflook, citroengras, pepertje zonder zaadjes zeer fijn. Pel en snipper de uien. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Maak een kruidenmengsel van de djahé, kerrie, ketoembar, peper en zout. Verhit in een grote braadpan 3 el olie en fruit het verse kruidenmengsel even aan. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Laat dit een tijdje smoren. Voeg het gedroogde kruidenmengsel en de appel toe en laat dit nog 10 minuten onder af en toe roeren smoren. Maak puree van de aardappels, melk, boter en nootmuskaat. Voeg het koolmengsel en het uienkruidenmengsel toe. Meng de pindakaas en seroendeng erdoor en maak op smaak met peper en zout. De helft van de koriander grof hakken en erdoor roeren. De andere helft fijnhakken en apart houden voor de garnering. Overdoen in een ingevette ovenschaal. Bestrooien met nog wat seroendeng. Hier en daar een klontje boter erop leggen. Dek af met alufolie en zet een half uur in een oven op 200 graden C. Verwijder de alufolie en laat de schotel onder de gril een korstje krijgen. Garneer met de rest van de koriander.

Oosters Stamppotje is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preistamppotje met noten en shii-takes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers stamppotje met jus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers rucolastamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oosters vispakketje met gewokte andijvie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in exotische saus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met oosters gekruide kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kastanjechampignons met sojasaus en bosui
20 min Bijgerecht
Bekijk recept