Hak de gember, knoflook, citroengras, pepertje zonder zaadjes zeer fijn. Pel en snipper de uien. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Maak een kruidenmengsel van de djahé, kerrie, ketoembar, peper en zout. Verhit in een grote braadpan 3 el olie en fruit het verse kruidenmengsel even aan. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Laat dit een tijdje smoren. Voeg het gedroogde kruidenmengsel en de appel toe en laat dit nog 10 minuten onder af en toe roeren smoren. Maak puree van de aardappels, melk, boter en nootmuskaat. Voeg het koolmengsel en het uienkruidenmengsel toe. Meng de pindakaas en seroendeng erdoor en maak op smaak met peper en zout. De helft van de koriander grof hakken en erdoor roeren. De andere helft fijnhakken en apart houden voor de garnering. Overdoen in een ingevette ovenschaal. Bestrooien met nog wat seroendeng. Hier en daar een klontje boter erop leggen. Dek af met alufolie en zet een half uur in een oven op 200 graden C. Verwijder de alufolie en laat de schotel onder de gril een korstje krijgen. Garneer met de rest van de koriander.