Rookspek, ham, champignons, prei, ui, selderie en augurk goed fijn hakken. Alles daarna fruiten in de boter onder toevoeging van vers geperste knoflook (knoflook kan ook uitstekend in een vijzel fijngemaakt worden). De bloem toevoegen, goed roeren en de zilveruitjes en de tomatenpuree erbij doen. Als laatste de dunne room/koksroom er door heen roeren. Kook het geheel kort in. De biefstuk normaal zouten, peperen en op eigen smaak bakken. De braadjus bij de saus voegen en goed roeren. Saus op smaak brengen met 5 à 6 druppels tabasco, worcestersauce, mespuntje cayennenpeper en paprikapoeder. Eventueel zout en peper.... en als laatste de bouillon toevoegen. Naar eigen smaak wat tijm toevoegen. Het vlees in vingerdikke plakken snijden en bedekken met de saus (de vier biefstukken kunnen ook geheel de saus in de saus in). Dan ongeveer 5 minuten op een laag vuur de saus laten intrekken. De Wodka (Vodka) is bedoeld om te flamberen, maar tegelijk met het vlees door de saus roeren heeft toch mijn eigen voorkeur....
Don`s Biefstuk Stroganov is een recept van Smulweb.nl