Snijd van de lamsbout alle vet en pezen en vel weg. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en doe ze in een grote kom. Doe ui,gember,knoflook,kardemompeulen,korianderzaden,komijnpoeder,zout en cayennepeper in een keukenmachine en maal tot een gladde massa. Vermeng dit met het vlees en laat een uur rusten.Verhit de ghee of olie.Voeg de extra ui toe en bak alroerend tot deze zacht is. Voeg het vleesmengsel toe en bak 8-10 min al roerend totdat het vlees aan alle kanten bruin is en het kookvocht is opgenomen. Roer tomatenpuree en 2 el yoghurt erdoor. Laat zonder deksel sudderen totdat al het kookvocht opgenomen is. Voeg de rest van de yoghurt telkens metr 2 el toe,roer na elke toevoeging tot het vocht bijna is opgenomen.Laat 30 min op een laag vuur afgedekt sudderen tot het vlees gaar is. Roer af en toe, voeg wat water toe als het mengsel te droog is.