ELZASSER ZUURKOOL (

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Borstel de aardappels schoon onder stromend water. Dep ze droog, prik de aardappels in en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze midden in de oven in ca. 1 uur gaar.
- Bereid de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Pel en snipper de ui.
- Laat de zuurkool uitlekken.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
- Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui ca. 2 minuten.
- Voeg de zuurkool toe en bak het mengsel ca. 4 minuten op een laag vuur.
- Voeg de appel toe en laat het geheel ca. 10 minuten afgedekt smoren.
- Roer de creme fraiche en de mosterd door de zuurkool. Breng het op smaak met zout en peper.
- Verhit in een koekenpan de rest van de boter en roer de honing erdoor.
- Serveer de worst op de zuurkool en schenk de honingjus erover.
- Verwijder de aluminiumfolie en snij de aardappels in 4 parten. Bestrooi ze met zout en peper.
- Serveer de aardappels bij de zuurkool.

ELZASSER ZUURKOOL ( is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Choucroute d'alsace
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met preiharten
1 uur-
Bekijk recept