Hazelnoot Bramentaart.

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De hazelnoten in een koekenpan op een laag vuur een paar minuten onder voortdurend roeren roosteren en even laten afkoelen. Daarna grof hakken.
  • 2 De oven voorverwarmen op 120 ? C. Een vorm (20x30 cm ) met bakpapier bekleden.
  • 3 De eiwitten onder geleidelijk toevoegen van de suiker stijfkloppen tot de massa glanst. Het bakpoeder en de hazelnoten erdoor mengen. De notenmassa uitstrijken in de vorm en hierbij een rand van ? 1 cm vrij laten.
  • 4 De taart midden in de oven ? 50 min bakken. In de vorm laten afkoelen.
  • 5 Voor het serveren de schuimbodem voorzichtig uit de vorm halen, omkeren en het papier verwijderen. De bodem met een scherp mes voorzichtig in de lengte halveren. Pas op dat de bodem niet breekt. De ene helft op een taartschaal zetten.
  • 6 De slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. De onderste bodem dun met slagroom bestrijken, wat slaroom op de rand spuiten en het grootste deel van de bramen in het midden leggen. De tweede bodem erop leggen, met slagroom bestrijken en versieren. De rest van de bramen erop leggen.

Hazelnoot Bramentaart. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bramentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bramentaart met munt
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt-bramentaart
2 uur- Gebak
Bekijk recept
Bramentaart met appel
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept