Champignon-terrine

4
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de konijnfilet met peper en zout. Verhit de olijfolie in een pan en bak de filets gaar. Meng de filets met ei en room in een keukenrobot tot een farce. Breng op smaak met peper en zout. Snij de paddestoelen in dunne reepjes en bak ze in de verhitte notenolie. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Zet de paddestoelen en de aardappelen even aan de kant. Meng de creme fraiche met peper en zout. Laat ondertussen de gelatine- blaadjes weken in koud water. Breng 0,5 dl water aan de kook en voeg daar de gelatine aan toe, tot die opgelost is. Meng de gelatine met de farce, de aardappeltjes en de champignons. Schep alles in een vorm. Laat de ontstane terrine drie uur opstijven. Was de sla uit en verdeel de blaadjes over vier borden. Maak de terrine voorzichtig los uit de vorm. Snij de terrine in dunne plakjes en leg er twee op elk bord. Giet voorzichtig een kleine hoeveelheid creme fraiche rond de terrine. Garneer het gerecht eventueel met tomaat en komkommer.

Champignon-terrine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept