Kneed een deegje van de bloem, botervlokjes, ei en een beetje zout. Voeg eventueel een tikkeltje water toe, het deeg moet glad en homogeen zijn. Fruit de gehakte sjalotjes en geperste knoflook glazig in een beetje boter. Voeg de wilde kruiden toe samen met de bietjes en de courgette (in reepjes gesneden). Laat 10 minuten stoven en afkoelen. Klop de eierdooiers los met een beetje zout, peper en suiker. Vermeng met de kwark en de gemalen kaas. Doe er de afgekoelde, gestoofde groenten en de wilde kruiden bij als ook de tuinkruiden. Klop de eiwitten en spatel ze door het mengsel. Rol het deeg dun uit, bekleed de bodem en wanden van een beboterde taartvorm met een deel ervan. Vul met het kruidenmengsel en dek af met de rest van het deeg. Las de randen met water, bestrijk met losgeklopt ei en bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden en dan nog 20 minuten op 175 graden.