Stoofperen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de peren en zet ze op met een flinke bodem water, het dun afgesneden citroenschilletje en het stukje pijpkaneel. Stoof ze heel lang op een laag pitje. De meeste stoofperen worden na lang stoven rood; koken ze moeilijk rood, voeg dan een scheutje bessensap toe. Verwijder het citroenschiletje en het stukje pijpkaneel. Doe er suiker naar smaak bij en bind het sap met aangemengd aarappelmeel.

Stoofperen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept