Appeltaart Met Gember

8
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het deeg: Doe meel, gemberpoeder en suiker in een kom. Voeg boter, ei en zout toe en snijd alles met twee messen tot een kruimige massa. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast. De vulling: Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel de appel met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Was de rozijnen. Schil en rasp de gember. Meng rozijnen, suiker, gember en gemberpoeder door de appel. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een springvorm in en bekleed deze met 3/4e van het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Giet het vocht dat eventueel uit de vulling is gelopen af, en schep de vulling in de springvorm. Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, en maak hiermee een ruitjespatroon op de taart. Bestrijk de bovenkant met melk en bak de taart in 5 kwartier gaar. Laat de taart op het aanrecht in de vorm afkoelen tot hij een beetje loskomt van de vorm. Verwijder dan de buitenkant van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.

Appeltaart Met Gember is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept