Het deeg: Doe meel, gemberpoeder en suiker in een kom. Voeg boter, ei en zout toe en snijd alles met twee messen tot een kruimige massa. Kneed alles tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast. De vulling: Schil de appels en snijd ze in stukjes. Besprenkel de appel met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Was de rozijnen. Schil en rasp de gember. Meng rozijnen, suiker, gember en gemberpoeder door de appel. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een springvorm in en bekleed deze met 3/4e van het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Giet het vocht dat eventueel uit de vulling is gelopen af, en schep de vulling in de springvorm. Maak van het resterende deeg dunne rolletjes, en maak hiermee een ruitjespatroon op de taart. Bestrijk de bovenkant met melk en bak de taart in 5 kwartier gaar. Laat de taart op het aanrecht in de vorm afkoelen tot hij een beetje loskomt van de vorm. Verwijder dan de buitenkant van de springvorm en laat de taart verder afkoelen.
Appeltaart Met Gember is een recept van Smulweb.nl