Walnoten-schuimtaart

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eiwitten stijf, voeg de helft van de suiker, het zout en de vanillesuiker geleidelijk toe. Vermeng de walnoten met de resterende suiker en bloem. Schep het walnotenmengsel luchtig in gedeeltes door het eiwitmengsel. Verdeel het schuimdeeg in tweeen en vul de beide vormen gelijkmatig met deeg. Plaats de beide vormen op het rooster iets onder het midden van de voorverwarmde oven, en laat de ovendeur op een kier openstaan. Bak het schuim op een temp. van 100 gr. C. in ong. anderhalf uur droog. Laat de taarten afkoelen en verwijder de vorm. Los de oploskoffie op in 6 a 7 eetlepels heet water. Roer de boter met de poedersuiker zacht en romig Voeg al druppelsgewijs het koffie-extract toe, en laat de mokkacreme in de koelkast opstijven. Strijk de helft van de creme op de ene taart, en leg de andere erbovenop. Bestrijk de bovenkant van de taart. Garneer de bovenkant met het restant van de creme Garneer de taart met de laatste walnoten en het schaafsel Succes

Walnoten-schuimtaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pavlova met rood fruit
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met citrusvruchten
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Schuimtaart met limoen
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept