Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het bakblik in. Schil voor de vulling de appels, snijd ze in vieren en snijd de klokhuizen eruit. Snijd ze daarna in kleine blokjes. Hak de hazelnoten grof, dit gaat handig met een staafmixer met hakmolen. Doe de boter voor het cakebeslag in een kom en roer deze samen met de suiker en het zout met de mixer met deeggarde tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en blijf goed roeren. Schep daarna met een spatel heel luchtig de gezeefde bloem erdoor. Spatel de appelblokjes, de hazelnoten, de basterdsuiker en de geraspte citroenschil door het beslag en doe dit in het ingevette bakblik. Meng voor de kruimellaag het zelfrijzend bakmeel met het kokosmeel, de suiker, het zout, en de vanillesuiker door elkaar. Smelt de boter in een steelpan en roer deze door het mengsel. Wrijf het kruimeldeeg tussen je vingers boven het bakblik en verdeel het zo over de hele bovenkant. Zet het bakblik ongeveer 55 minuten in de oven tot de cake gaar en lichtbruin is. Steek een houten prikker in de cak, als deze er droog uitkomt is de cake gaar.
Kruidige Appel-hazelnootcake is een recept van Smulweb.nl