Chocolade-ijsbombe

8
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de creme fraiche met de tafelsuiker en de vanillesuiker stijf Verdeel het creme fraichemengsel over de bodem en de wanden van de vorm en zet de vorm direct afgedekt in de vriezer, zodat de roomlaag kan bevriezen Laat de chocolade met de boter in een kom boven een pan heet water (au bain-marie) op zacht vuur al roerend smelten Roer de eidooiers erdoor en neem de pan van het vuur Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door het chocolademengsel Schep het mengsel op het roommengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad Laat de vorm afgedekt in de vriezer 1 nacht bevriezen Haal de vorm ? 2 uur voor het serveren uit de diepvriezer, dompel de onderkant van de vorm even in koud water en stort de bombe op een schaal Laat de bombe nog ? 2 uur in de koelkast staan en bestrooi voor het serveren met de hazelnoten

Chocolade-ijsbombe is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

IJsbombe
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Ijsbombe
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept