Abrikozenrijst

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de abrikozen minstens 1 uur in heet water en laat ze uitlekken. Kook de rijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de suiker door de rijst. Houd vier van de abrikozen achter voor de garnering en snijd of knip de rest in stukjes. Schep ze door de rijst. Schep de rijst in een puddingschaal of in eenpersoonsschaaltjes. Doe de jam met het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Verdeel de nog warme jam over de rijstpudding en laat afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de suiker. Garneer de pudding met de slagroom, de achtergehouden abrikozen en desgewenst een groen blaadje munt.

Abrikozenrijst is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Geroerbakte pompoen met abrikozenrijst
30 min-
Bekijk recept
Abrikozenrijst
Bekijk recept

Geroerbakte pompoen met abrikozenrijst
30 min-
Bekijk recept
Abrikozenrijst
Bekijk recept