Gepocheerde Appel

4
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet 10 soufflebakjes in de vriezer. Week 4 blaadjes gelatine in koud water. Schil 10 appels, haal het klokhuis eruit en snijd er plakjes van. Maak er met een uitsteker gelijke rondjes van; blancheer die. Haal er met een kleinere uitsteker het klokhuis eruit. Breng de Barsac aan de kook en pocheer hierin de appelschijven tot ze zacht zijn. Haal ze uit het vocht en laat afkoelen. Meet 3 deciliter pocheervocht af en los de gelatine hierin op. Laat afkoelen. Maak van het afsnijsel van de appel met suiker en kaneel (proeven hoeveel) appelmoes. Schenk een beetje "gelei" in de soufflebakjes en laat in de koelkast opstijven. Leg er een muntblaadje in en per potje 3 plakken appel. Vul het gat in het midden met de appelmoes. Giet dan vol met de gelei en laat in de koelkast opstijven. Zanddeeg Meng de boter en suiker dooreen en voeg de bloem en zout toe, maak hier deeg van en laat 1 uur rusten in de koelkast. Rol het dun uit. Beboter 10 taartvormpjes en bekleed met het zanddeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en bak in de oven gaar in ? 15 minuten. Karamelsaus Smelt 200 gram suiker op een zacht vuur en laat licht kleuren. Haal de pan van het vuur, laat even afkoelen en giet er 1 deciliter warme room bij; goed roeren, totdat alles opgelost is. Laat verder afkoelen. Schil de rest van de appels; maak er met een parisienneboor circa 50 bolletjes van. Bak de bolletjes in wat boter en leg ze in de taartjes. Stort de timbaaltjes met appel in gelei op het bord (dit gaat makkelijker door de bakjes even in heet water te houden). Zet het taartje er naast en schenk wat karamelsaus erbij.

Gepocheerde Appel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept