Krentjesbrij Uit Oost Groningen.

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de gort een nacht in de week. Ververs het water en kook de gort anderhalf uur in ruim water met wat zout. Voeg halverwege de kooktijd de goed gewassen krenten en rozijnen toe, zodat die tegelijkertijd kunnen wellen. Roer door de krentjebrij, afhankelijk van uw smaak, 2 of 3 eetlepels bruine basterdsuiker. Doe er een scheutje azijn bij, roer en proef! Naar smaak voegt u nog wat azijn of basterdsuiker toe. Is alles gaar, neem dan de pan van het vuur en laat de krentjebrij op een rustige plaats volledig afkoelen. Is brij afgekoeld, zet dan de pan in de koelkast, want deze Oostgroningse krentjebrij smaakt het best als hij door en door koud is. Een aardige variant is om in plaats van azijn, bessensap te gebruiken en in plaats van bruine basterdsuiker, kristalsuiker.

Krentjesbrij Uit Oost Groningen. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Nieuwjaarrecept Groningse Bonen-stamppot
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep Met Prei
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groningse Kruidkoek
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde Kipfilet
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept