Erwtensoep Van Moeders

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het vlees in de kleine pan en laat hier bouillon van trekken. Ondertussen vul je de grote pan tot de helft met heet water. Voeg de spliterwten, knolselderij, prei, aardappelen, spek en zout toe en blijf dit roeren totdat het kookt. Draai het vuur laag en laat dit onder (vaak) roeren ongeveer 1,5 uur pruttelen. Als je de erwtjes bijna niet meer ziet is het goed. Haal het vlees uit de bouillon en snijd het in stukjes. Gooi het vlees en de boillon in de grote pan soep. Doe er flink wat peper bij en controleer de smaak. Tot slot snijd je de rookworst in plakjes en voeg je het toe aan de soep.

Erwtensoep Van Moeders is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Moeders Erwtensoep
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moeders Preischotel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Gehaktbal Volgens Moeders Recept
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rustieke erwtensoep met ham en roggeknoedels
1u30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle erwtensoep met worst
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept