Oud En Nieuw: Gember-appel-oliebollen

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de rozijnen in de gemberlikeur. Zeef de bloem. Snijd de gember in fijne stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt ze vervolgens in kleine stukjes. Verwarm de melk tot 37 graden C. (lauw). Klop de eieren los en schenk de lauwe melk erbij. Voeg de rozijnen met likeur, het zout en de gezeefde bloem toe. Roer alles goed door. Laat het beslag ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur rijzen in een kom met een natte doek erover in. Verwarm in een pan de olie tot 180graden C.. Maak met behulp van een ijsknijper mooie ronde bolletjes. Frituur ze goudbruin. Bestrooi de bollen met poedersuiker.

Oud En Nieuw: Gember-appel-oliebollen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Zelf oliebollen maken
60 min-
Bekijk recept
Goedgevulde oliebollen
30 min Gebak
Bekijk recept
Hartige oliebolletjes met spek en oude kaas
110 min-
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse broodsalade met sardines
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Torta di noci
30 min Nagerecht
Bekijk recept